Bilgisayar kendi kendine kapanıyor diyenlere, söylenebilecekler aslında birbiriyle bağlantılı olabilmektedir. Bilgisayarın kendi kendine kapanması problemi, genelde çok ısınma kaynaklı olabilmektedir. Aşırı ısınmanın da nedeni, aslında fanın doğru ve verimli çalışmamasıdır. Aşırı ısınma; bilgisayarın tamamının fazla zorlanmasından olabileceği gibi, tek bir donanımının da zorlanmasından dolayı olduğu söylenebilir. Aynı zamanda bilgisayarı şarj etmek için kullanılan güç kablolarının, doğru bir akımla güç aktarımı yapmamasıyla ilgili olabilmektedir.
Bilgisayar Kendi Kendine Kapandığında Neler Yapılabilir?
Bilgisayar kendi kendine kapanıyor ve bunun çözümünün ne olacağı konusunda birden fazla öneri bulunmaktadır.
Bilgisayarın kendi kendine kapanmasının aşırı ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız; yapılması gereken ilk şey, fanının kontrol edilmesi olmalıdır. Fanın bilgisayarı soğutma yapamayacak kadar, dıştan ya da içten kapanmış olması muhtemeldir.
- Dizüstü bilgisayarlarda fan kontrolünü, alt kapağı çıkarmadan yapabilmeniz mümkündür.
- Bir elektrikli süpürge yardımıyla, fanın içine kaçmış toz ve kir parçacıklarını temizlemek, bu konuda işe yarayabilir.
- Bilgisayarı çalıştırdığınız sırada, fanın önünün tamamen açık ve hava alır durumda olduğunu kontrol etmenizde yarar vardır.
- Bilgisayarın kendi kendine donanım sorunlarından dolayı kapandığını düşünüyorsanız, donanım sürücülerinin güncel kullanılıp kullanılmadığı burada önemlidir.