Diş etlerim acıyor ne yapmalıyım? Gibi sorular Google arama motorunda oldukça fazla gündeme geliyor. Bu tarz sorunların yaşamında etkili olan birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin başında elbette ki diş köklerinin zarar gelmesi gelmektedir. Diş kökleri birçok enfeksiyona bağlı olarak zarar görebiliyor. Özellikle diş çürüklerinin yapmış olduğu enfeksiyonlar ve iltihaplanmalar bu süreci tetikleyen en önemli olguların başında gelmektedir.
Diş Etlerim Acıyor
Diş etlerim acıyor sorunuyla karşılaşan kişiler genellikle ağrı kesici ilaç kullanarak tedavi olmaya çalışıyorlar. Fakat bu süreçte mutlaka uzman bir diş hekiminden randevu alınması gerekiyor. Diş eti problemleri bazı zamanlarda bazı büyük hastalıkların habercisi olarak da ön plana çıkmaktadır. Dolayısıyla dikkat edilmesi gereken bir sağlık sorunudur.
Diş Etlerim Acıyor Tedavisi
Diş etlerim acıyor tedavisi şu şekilde sıralanabilir;
- Diş hekiminden randevu almak,
- İltihaplı bölgeye ilaç tedavisi ve kanal tedavisi uygulamak,
- Sorun çürüklerden kaynaklıysa çürük dişi çektirmek veya dolgu tedavisinde bulunmak,
- Dişlere zarar verecek gıdalardan ve içeceklerden bu süreçte uzak durarak daha dikkatli hareket etmek,
Diş etlerim neden aniden ağrıyor?
Çok sert fırçalama, uygun olmayan diş ipi kullanma teknikleri, enfeksiyon veya diş eti hastalığı diş etlerinde ağrıya ve hassaslığa neden olabilir. Ağız hijyeni ile ilgili olmayan diğer nedenler arasında K vitamini eksikliği, hamilelik sırasında hormonal değişiklikler, lösemi veya kan hastalıkları sayılabilir.
Diş eti ağrısı geçer mi?
Tipik olarak ağrıyan diş etleri zamanla kaybolur , ancak ek belirtiler ortaya çıkarsa, o zaman bir diş hekimine danışmak en iyisi olabilir. Diş etlerini rahatsızlıktan kurtarmanın en iyi yollarının ne olduğunu bilmek son derece faydalı olabilir.
Diş eti ağrısından nasıl kurtulurum?
- Ağzınızı ılık tuzlu suyla çalkalayın.
- Yalnızca yumuşak veya ekstra yumuşak kıllara sahip diş fırçaları kullanın.
- Asetaminofen (Tylenol) gibi reçetesiz (OTC) ağrı kesicileri belirtildiği şekilde kullanın.
Tuzlu su diş etlerine yardımcı olur mu?
Tuzlu su dişlerinizden ve diş etlerinizden plak ve bakterileri temizlemeye yardımcı olabilir . Tuz, diş eti hastalığının neden olduğu iltihaplı veya şişmiş diş etlerini tedavi edebilen ve iyileştirebilen iyileştirici özelliklere sahiptir. Tuzlu su diş eti hastalığının tedavisinde son derece etkili olsa da, tuzlu su diş eti hastalığını tedavi edemez.
Diş etlerimi doğal yollarla nasıl iyileştirebilirim?
- Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalayın.
- Temizleme potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmak için elektrikli diş fırçası tercih edin.
- Diş fırçanızın yumuşak veya ekstra yumuşak kıllara sahip olduğundan emin olun.
- Diş fırçanızı her üç ayda bir değiştirin.
- Günlük diş ipi.
- Doğal bir ağız gargarası kullanın.
- Diş hekiminizi yılda en az bir kez ziyaret edin.
Listerine şişmiş diş etlerine iyi gelir mi?
LISTERINE® Antiseptik Gargara , iltihaplı diş etlerine ve diş eti hastalığına yol açabilecek mikropları öldürme gücüne sahiptir.
Kabartma tozu diş eti enfeksiyonuna yardımcı olur mu?
Şişmiş diş etlerinden muzdarip birçok kişi, bunu tedavi etmek için evde bir çare olarak kabartma tozu kullanır. Antiseptik ve antibakteriyel olan kabartma tozu, şişmeye neden olan enfeksiyonu tedavi eder. Ayrıca diş etlerinizin iltihaplanmasını azaltır ve hassas cildi yatıştırır.
Antibiyotik kullanmadan diş eti iltihabından nasıl kurtulursunuz?
Tuzlu su, diş eti hastalığından etkilenen diş etlerini iyileştirmede son derece etkilidir. Tuzlu su iltihabı tedavi edebilir, ağrıyı hafifletebilir ve ağız ve diş etlerindeki bakterileri azaltabilir. Günde 2-3 kez tuzlu su ile durulama diş eti enfeksiyonu ile mücadelede etkili olabilir.