Öksürünce boğazım acıyor, sorunu genellikle boğaz içi enfeksiyonlara ve gribal enfeksiyonlara bağlı olarak gelişen bir süreci teşkil etmektedir. Fakat bazı durumlarda aşırı sigara kullanımı ve alkol tüketimine bağlı olarak da bu tarz ciddi sağlık sorunlarıyla kişiler karşılaşabiliyor. Dolayısıyla mutlaka dikkat edilmesi gereken bir sağlık sorunu olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bazı ciddi hastalıklara bağlı olarak da kişilerde aşırı öksürme veya kuru öksürme sorunu olabiliyor.
Verem ve kanserin farklı türlerinde kişilerde öksürüklere bağlı olarak boğaz ağrıları ve acıları hissedebiliyorlar. Öksürünce boğazı acıyan kişiler en yakın zamanda bir doktora gitmeleri gerekmektedir. Kulak- burun- boğaz doktoruna giderek kişiler ilaç tedavisine başlamaları gerekmektedir.
Öksürünce Boğazım Acıyor Sebepleri Nelerdir?
Öksürünce boğazım acıyor, sorununun sebepleri şu şekilde sıralanabilir;
- Aşırı sigara kullanımı,
- Alkol tüketiminin yüksek boyutlarda olması,
- Asitli içeceklerin tüketimi,
- Tütün ürünlerinin çok fazla düzeyde tüketilmesi,
- Gribal enfeksiyonlar,
- Boğaz içi iltihaplanması,
- Verem, tüberküloz,
Yukarıdaki etmenlere bağlı olarak kişilerde bu tarz sağlık sorunlarının oluşumu oldukça normal bir süreci teşkil etmektedir.
Öksürürken boğazda ağrıya ne sebep olur?
Boğaz ağrısının (farenjit) en yaygın nedeni soğuk algınlığı veya grip gibi viral bir enfeksiyondur . Bir virüsün neden olduğu boğaz ağrısı kendi kendine geçer. Bakterilerin neden olduğu daha az yaygın bir boğaz ağrısı türü olan strep boğaz (streptokok enfeksiyonu), komplikasyonları önlemek için antibiyotik tedavisi gerektirir.
Boğaz ağrısından kurtulmanın en hızlı yolu nedir?
Boğaz ağrısından kurtulmak için 6 ev ilacı
- Sıcak ve soğuk sıvılar. Çay veya tavuk çorbası gibi sıcak içecekleri yudumlayın.
- Gargara. 1/2 çay kaşığı tuzu veya benzer miktarda kabartma tozunu bir bardak ılık suda eritin.
- Reçetesiz satılan antihistaminikler ve ağrı kesiciler.
- Buhar ve nem.
- Sıcak press.
- Dinlenme.
Boğaz enfeksiyonunun belirtileri nelerdir?
Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri
Boğaz enfeksiyonu olan kişilerde yutma ve genellikle konuşma sırasında şiddetli ağrı olur . Ağrı bazen kulaklarda da hissedilir. Bazı kişilerde ateş, baş ağrısı ve mide rahatsızlığı vardır. Bademcikler kırmızı ve şiştir ve bazen üzerlerinde beyaz lekeler bulunur.
Boğaz ağrısına hangi içecek iyi gelir?
Su , çay (bitkisel veya kafeinsiz), et suyu, çorba ve kafeinsiz spor içecekleri için, örneğin Gatorade . Limonlu ve ballı sıcak çay yardımcı olabilir. Ilık tuzlu su ile gargara yapın. 1 çay kaşığı normal sofra tuzunu ılık suda eritin, birkaç saniye gargara yapın, tükürün ve birkaç kez tekrarlayın.
Boğaz enfeksiyonu kendi kendine geçebilir mi?
Boğaz ağrınıza bir virüs neden oluyorsa, muhtemelen 4 ila 5 gün içinde kendi kendine geçecektir . Bakterilerin neden olduğu strep boğazınız varsa, muhtemelen 3 ila 7 gün içinde kendi kendine geçecektir.
Boğaz ağrımın viral mi yoksa bakteriyel mi olduğunu nasıl anlarım?
Boğaz ağrınızın viral mi yoksa bakteriyel mi olduğunu bilmek genellikle semptomlarla belirlenir. Viral boğaz ağrıları genellikle öksürük, boğazda şişlik ve burun akıntısından oluşurken bakteriyel boğaz ağrılarına tipik olarak bulantı ve kusma, mide ağrısı eşlik eder ve öksürük yoktur.
3 gün boyunca boğaz ağrınız olursa ne olur?
Farenjit olarak da bilinen boğaz ağrısı, akut olabilir, sadece birkaç gün sürebilir veya kronik olabilir ve altta yatan nedene değinilene kadar devam edebilir. Çoğu boğaz ağrısı yaygın virüslerin sonucudur ve 3 ila 10 gün içinde kendi kendine düzelir . Bakteriyel bir enfeksiyon veya alerjiden kaynaklanan boğaz ağrıları daha uzun sürebilir.